mai 192011
 
Articolul asta m-a lasat receHmm.. se putea si mai bineInteresant articolulMi-a placut mult de totExcelent (1 votes, average: 3,00 out of 5)
Încarc...

Astăzi este duminică aşa că nu ne dăm nici o oră de întâlnire să putem să dormim şi noi mai mult. Eu mă trezesc ca de obicei ca un huhurez cu noaptea-n cap, pe la un 8, (pentru o zi de duminica e cu noaptea in cap.. nu mai comenta 🙂 ) şi decid că este indicat să amân coborâtul din pat pe mai în colo… cam când o să aud sms-ul de la prieteni, în speranţa că ei nu o să procedeze la fel. Cad rupt şi după aproximativ o oră mă trezesc în surle şi trâmbiţe de parcă era vreo nuntă…  Zic ce că parcă Kate și William au nunta  săptămâna viitoare… şi oricum îi spusesem că nu mă duc că am alt program… Ne dezmeticim de-a binele si constatăm că luase foc hotelul…


…. bine.. aşa urla alarma aia idioată.. dar cred că fumase vr-un tâmpit în cameră şi declanşase bairamul ăsta… că altfel nu pot să-l numesc ţinând cont că pe hol erau oameni în chiloţi, în pijamale, toţi buluciţi de somn şi dându-şi cap în cap. Mă duc la unu’ mai negricios care avea ecuson de hotel şi părea că e ăla de asigură luciul şi imaculateţea hotelului.. la măturător zic: Ia zi coane…. când se termină cheful aici că aş mai dormi şi eu un pic dacă nu te superi… Aaaa… e morning party… şi mai durează zici… aha… bine da pot să stau în chiloţi la mine în cameră sau tre’ neapărat să socializăm aici pe hol cu to(n)ţii ? Merge şi la mine  în cameră.. Bine atunci mersi.. Ne auzim după.. Da cine drac’ a angajat DJ-ul ăsta de pune numa’ house d’ăsta cretin? Nu înţelegi o boabă aşa-i… hai.. te-am pupat… În cameră acelaşi scandal ca pe hol… de nu te înțelegeai om cu persoană. Hai să ne îmbrăcam şi să plecăm naiba că o luam cu capul aici.

 


Vorbiserăm înainte să înceapă cheful cu prietenii noştri şi rămăsese că ne vedem în 20 de minute… aşa că plecăm spre punctul de întâlnire… Păi ce… crezi că erau acolo? Draci chiori… ăştia-s buni de trimis după moarte că întârzie cu orele. Hai bă veniţi.. că stăm aici în intersecţie ca prostituatele şi ne claxonează toţi când ne mai pupăm şi noi din când in când… Da venim… în 20 de minute ajungem… Păi aşa aţi zis şi acum o jumătate de oră… Ajung în sfârşit şi ne blagoslovim reciproc pe post de bună dimineaţa. Hai să bem o cafea să mai destindem spiritele.. găsim şi un loc drăguţ cu privire la turn şi aşa mai ne calmăm niţel.

Wow.. ce tare e aici.. şi se vede un pic şi moţul la turn… scaune roşii… aer curat… hai să ne dezmorţim picioarele aici. Ia să aranjăm noi masa asta că mă enervează scaunele astea fără spătar… Noooooooo, se aude un urlet) Aoleu.. ce am făcut… stai tanti nu te răţoii aşa la noi că nu înţeleg o boabă… Aaa.. nu trebuia să deranjăm mobilierul? Aha.. păi stai mă că le punem la loc că vrem să stăm şi noi comozi… Oricum nu mai e niciun client.. ce… Nu?.. Mda bine… las’ că pleci tu şi ne descurcăm noi. Pleacă afurisita asta cu nasul ascuţit şi buze subţiri… şi dăm să facem reorganizarea… Ups.. păzea că ne-a văzut şi vine să ne castreze…. Hooo… Alooo… taci în taburetul tău din gură că mă doare capul… Urlă asta mai tare ca alarma din hotel…. Ştii ceva… ia tu taburetul ăsta, îl întorci invers si să te aşezi tu şi cu celelalte 3 prietene ale tale de chicotesc acolo la colţ pe el.. da?… încăpeţi toate patru sunt sigur. Ne mutăm mai în colo… unde era un băiat de treabă care servea şi ne-a lăsat să ne organizăm după bunul plac. Scoate şi el carneţelul virtual ca toti chelnerii de pe aici şi-şi notează în cap: 2 omlete cu fromage şi 2 omlete cu  fromage şi jambon.. Oui… 2 cafele… Oui… Şi o sticlă de apă. Oui… Ai notat tot da?… Oui!  Binee..

 

Vine şi comanda după ce ne-am umflat de pâine. O omletă mixtă şi 3 cu jambon… bă da ai ţinut minte excelent… Eşti minunat… ia fi atent.. lasă tu 2 omlete aici că ne e foame rău de tot şi pentru fete te duci tu frumuşel şi recuperezi notiţele din capul acela sec şi vezi că acolo scria brânză… Behehe sau Muu Muu.. daa?.. nu Guiţ guiţ.. da? Şi le aduci la fete ce trebuie… Păi ce comedia naibii… Ne-am înţeles rapid şi nici nu s-a supărat…. Bun… acu’ că s-a mâncat bine şi s-au calmat spiritele plecăm salutând respectuos chelneriţele de la restaurantul vecin… transmiţându-le în franceza noastră:  vous êtes quatre „tute”… Au revoir!

 




Hai la plimbăreală că ne-au mai rămas chestii de văzut… şi trebuie să facem şi rodajul la balerinii pe care Diana şi i-a cumpărat ieri si care acum o umplu de băşici la picioare… Tăiem Parisul in lat mergând spre biserica San Madeleine care avea nişte coloane imense la intrare de ziceai că am ajuns la Panteonul din Atena. Ia uite aici pe hartă scrie că pe lângă Obelisc au construit o columnă că cică s-a ofticat Napoleon într-o zi ca el de ce nu are columnă d-aia ca a lu’ Traian să-şi scrie şi el memoriile şi să deseneze acolo cum le-a dat-o pe cocoaşă la ăia de l-au supărat.

Şi-a tras şi el o copie a columnei si a scrijelit ceva pe ea.. ce nu mă întreba ca până am ajuns acolo ne-a fiert toată materia cenuşie si am căzut laţi acolo în piaţă ca nişte căţele leşinate… abia ne mai mişcam picioarele de cald… cred că am băut o damigeană de apă… deci îmi cer scuze dar am uitat să ne uităm ce a pictat ăla pe coloană… i-am făcut o poză da aşa să marcăm locul pe hartă. Hai să mergem la Operă să vedem care e şpârla şi pe acolo. Ia uite… au venit ăia de la noi din hotel aici… se mutase spectacolul în stradă şi o ardeau de un Can Can oamenii… foarte frumos… mergem mai departe.

 
 
Next stop Lafayette… cică sunt o grămadă de magazine pe acolo.. au doamne.. nu mai vreau să fim târâţi prin magazine… Bine hai.. dacă mergem dar ne oprim întâi aici la Paul (un brutar celebru) să luăm ceva bunătăţi ca să mai ardem nişte carbohidraţi şi să nu mai cădem laţi. Haaaaa… mulţumesc Doamne… este închisă toată strada cu magazine…. mulţumim din inimă…. ah ce am scăpat la mustaţă….  Hai dă-le în colo de magazine.. hai să mergem să vedem cartierul ăla cu clădiri futuriste din vestul Parisului.

 

 

 

Coborâm nişte scări apoi altele rulante.. apoi mergem în linie dreaptă şi iar coborâm vreo 3 etaje… unde e frate trenul ăsta la Scaraoțchi în sufragerie? Ajungem până la urmă… dacă mai coboram 2 etaje cred că ieşeam la Beijing. Ajungem în cartierul La Defence şi ieşim într-o imensă piaţă.

 

 
Ce tare.. ăştia au făcut o gară cam cât aia de nord de la noi (doar că pe 3 etaje) fix sub piaţa din cartierul ăsta. Într-adevăr clădiri deosebite… uite să îţi dai şi tu cu părerea.. Foarte futuriste aşa că nu ratăm ocazia de a ne mai jimba la câteva poze şi a face pe Gulliver în ţara piticilor ajutaţi de aparatele de fotografiat. Bun… hai că ne-am prostit destul… mâncăm şi o îngheţată de la Mc şi le lăsăm la schimb croasantele de la Paul şi plecăm iar în sufragerie la necuratu’ să luam trenul cu destinaţia partea opusă a Parisului.. mai exact Nord Est, cartierul La Villette.

 

 
 
 

Băi.. în Nord Est am zis că mergem nu? Nu în sud ? da mă Nord Est… păi şi atunci unde am ajuns mă… A mers cu viteza luminii trenul ăsta şi am ajuns noi direct in Nigeria? Ce e cu atâţia coloraţi pe aici… de fapt… singurii ciudaţi suntem noi… si deja suntem luaţi la ochi de o adunătură de râgâioşi care se ţineau de o sticlă. Trecând pe lângă adunătura de babuini ne oprim şi la supermarket să luam un kil de morcovi şi să-i îndesăm bine în partea posterioară…. Doamne ce de ciudaţi… Hai să mergem zic prietenii noştri… Nu mă.. stai că am venit până aici să văd şi eu Sfera aia în care e şi un cinema cu proiecţie pe tavan… Să vezi ce-ţi proiectez eu un croşeu de dreapta dacă nu plecăm mai repede mi se răspunde în secunda doi….  Hai mă că nu te mănâncă nimeni.. ce… Îndesăm morcovii mai adânc şi plecăm prin minunăţia asta de cartier care cândva… probabil prin anii 90.. a fost considerat un element futurist pentru Paris..

 

 
Suntem acompaniaţi în drumul nostru de o orchestră de ţânţari somalezi, ştii tu.. d-ăia de te muşcă şi prin rucsac… şi ajungem în sfârşit la sfera cu pricina.. intrăm un pic da nu stăm mult că deja i se învârteau dracii în cap lu’ ăsta si morcovii în posterior… bine hai plecăm. Hai să nu ne mai întoarcem pe la ţânţarii vampiri ci să trecem prin clădirea asta mare ca ajungem mai repede. La intrarea în Mall, că aia era până la urma clădirea…. ni se face o percheziţie alla Security Check de la aeroport… nu am înţeles de ce dar ne supunem… Ajungem în sfârşit în metrou.. ne mai liniştim dar nu de tot.. Tot suntem înconjuraşi de personaje dubioase şi de toată Nigeria sau Congo.. sau naiba să-i ia… dar sunt paşnici aşa că ne înțelegem bine..

 

 

Hai să ne oprim şi pe la Moulin Rouge să luam şi o gură de aer proaspăt că în metroul ăsta sunt 158 de grade… Cu ocazia asta poate ne spălam şi noi pe ochi cu ceva bunătăţi…. nu că nu am avea bunătăţile cu noi.. dar na.. ne uităm şi noi că de aia avem ochi…. Mare fâs aici…. moară de vânt unde în trecut nişte fetiţe frecau aluatul să facă pâine si nelipsitele COZI… nu ne-a impresionat prea mult… Privirile ne-au fost atrase de sexy barul de lângă dar nu ne-am putut oprii că aveam “poliţiştii” cu noi… Gata hai.. hai că mergem… staţi măi nu trageţi aşa de noi că ne uităm şi noi. Am plecat până la urmă cu destinaţia Trocadero..

 

 
Woooowwwww… cât de tare se vede turnul de aici… este absolut fantastic… ne lansăm cu 30 de poze pe minut să imobilizăm momentul… Este deosebit…. Păcat ca iar au venit chinezii ăia să ne strice pozele…. Hai să mai stăm un pic sub turn să-l mai admirăm că e ultima dată.. Mai, facem noi ce facem, şi tot la Turnul Eiffel ajungem… bine, acum sincer nici nu am ce să zic pentru că este într-adevăr o construcţie imponentă şi deosebit de frumoasă. Luăm o porţie de cartofi prăjiți cu ceva cabanos nişte cola şi berici pentru fete. Noi nu am băut că unul era cu maşina şi celălalt cu harta..

 

 
 Este deosebit aici pe iarbă unde vine iar Mbuk Mbuk cu rucsacul lui magic si mai scoate nişte beri, şampanie, titirez luminos, turnuleţe.. ce să mai… Ăştia dacă îşi pun capul într-o noapte demontează tot turnul şi-l bagă în rucsace… şi le mai rămânea şi loc…  Aloo… Mbuk.. unde pleci mă aşa grăbit… ia uite şi pe ăilalţi fraţi ai tăi… zici că’s o ciurdă de capre străchiate de fug aşa în toate direcţiile… Ne prindem până la urmă că fugeau de bizonii apărători ai legii care-i urmăreau să le deja turnuleţe pe cocoaşă pentru comerţ ilegal… Săracii.. chiar îmi e milă de ei.. Măcar muncesc şi nu întind mâna la cerşit ca nişte compatrioţi de-ai noştri cu sloganul: J’ai foame!

 

 
Ne hotărâm cu greu să plecăm spre maşină… Dar nu vrem să mergem acasă… hai să mai dăm o dată turul la toate monumentele… Mamăă ce bine e să vezi aşa tot Parisul în 20 de minute stând de-a’n curulea şi fără a mai fi nevoit să dai din mergătoare. Gata.. l-am mai văzut o dată… hai să ne îndreptăm spre Versailles chiar dacă e noaptea şi ăia cu siguranţă au închis baraca acolo dar măcar să zicem şi noi că am fost şi până acolo. Ioana fată de treabă îşi trage o reconfigurare şi ne mai bagă o dată prin puzderia de oameni din faţa turnului.. dar nu ne supărăm.. măcar aşa îl mai vedem odată. Gata ieşim pe autostradă .. Un afiş ne dă vestea bună..  eeee… 4,5 km şi ajungem la destinaţie. Ce tare e aici în orăşelul ăsta… îl explorăm bine după turul turistic organizat de Ioana.

 

 
Cred că era setată pe modul pietonal că abia încăpeam cu maşina pe unde ne băga ea…. Ajungem într-un târziu…. da, era foarte târziu… mai exact 22:45, la palat si Wooow… e beznă totală… Nu se vede absolut nimic. În faţă e un ditamai şantierul iar înăuntru toate becurile sunt stinse. Cred că s-a terminat caşcavalul la ăştia şi au stins becurile să nu deja faliment. Wooow… a doua oară… aparatul nostru ştie să facă poze zi pe beznă totală… ce tare.. bine că am descoperit acum la sfârşit… Oricum mai bine prost 5 minute decât toată viaţa… Doar că eu m-am oprit în alea 5 minute vreo 8 luni… Hai că merge.. ce-s 8 luni într-o viaţă de om…. 5 minute…. Plecăm până la urmă ca mi-au îngheţat şi bateriile în aparat… băi ce diferenţă de temperatură e între zi şi noapte… ne întoarcem pe autostradă îndreptându-ne spre hotel…. eeee.. ce tare.. ne întâmpină turnul şi ne bagă reflectoarele în ochi… la scurt timp Ioana ne anunţă că peste 1 km părăsim autostrada apoi intram in tunel si adoarme instant. Ne-a lăsat singuri să părăsim când ne e noua mai comod… şi aşa facem…. Mamăăă.. câte străzi au ăştia… păi şi care e exact ieşirea… naiba ştie.. ia-te şi tu după ăla.. ca parcă merge în direcţia noastră… Ieşim din tunel si uşor uşor se trezeşte şi Ioana… hai fată nu mai dormi atât.. ne laşi să orbecăim pe străzile astea întortocheate…. inutil să-ţi spun că atunci când s-a trezit şi a văzut încrengătura de străzi sus, jos, 5 ieşiri pe dreapta, 4 pe stânga, 2 merg pe sub pământ, a 3-a te urcă la nivelul mării… aaaaa… Ioana a cedat.. Somn uşor… Las’ că ne descurcăm şi singuri că suntem băieţi mari.. du-te tu si culcă-te.. dă-te-n coordonatele mele….

 

 
Spiritul aventurier ne spune că trebuie să facem o manevră ala Bucureşti şi să întoarcem în mijlocul unei încrengături d’astea. Mamăă ce de turnuleţee… nuuu.. sunt faruri… şi vin toate spre noi… Aaaaaaa suntem pe contrasens… Întoarce, întoarce….  Întoarcem până la urmă şi suntem salutaţi şi acompaniaţi respectuos în sunetul claxoanelor până la intrarea pe autostradă… Ia uite.. iar afişul ala frumos cu Versailles 4,5 km… Nu terminăm bine de spus înjurăturile de bucurie că se trezeşte şi Ioana a mea… În 3 kilometri întoooaarceţi-vă…. Ce frumos pune ea accentul pe o-ul ăla lung… Reluam şirul de înjurături şi la adresa Ioanei şi ne jurăm să nu o mai ascultăm. Întoarcem… eee.. turnul din nou. Evităm comentariul lu’ Ioana de a ieşi într-un kilometru ca data trecută şi o ignorăm aşa până nu mai scoate nici-un cuvânt. Ioana… hai mai fată că am glumit şi noi… Ioanaaa…. Pe bune nu vorbeam serios.. au fost nişte răutăţi spuse la oboseală… Ioanaa…. E las că ştim noi trucul cu scosul bateriei… şi ia uite ce veselă e acum.

 

 

Ajungem în sfârşit la hotel la ora 1. A 3-a noapte consecutivă când ne culcăm la ora 1. Nenea Nokia ne spune că mai avem de dormit 3 ore şi 52 de minute până când el o sa de-a drumul la cocoşi ca să ne trezim să plecăm la aeroport. Adormim rupţi…. Şi din fericire ne trezim la timp si luam autobuzul… şi adormim iar… si trecem de security.. şi adormim iar… şi ne urcăm în avion… şi adormim iar… şi ne urcăm în autobuz şi adormim iar… şi ne urcăm în metrou… şi adormim iar…. Şi cred că şi în momentul acesta încă mai dormim….

 

 
A fost o experienţă cu adevarat deosebită şi probabil și datorită faptului că a fost prima dată când am fost la Paris m-a făcut să mă întind așa mult la povești. Îţi recomand cu căldură dacă reuşeşti să-ţi faci timp să-i faci o vizită. Merită într-adevăr.

 

 
Au revoir!
Articolul asta m-a lasat receHmm.. se putea si mai bineInteresant articolulMi-a placut mult de totExcelent (1 votes, average: 3,00 out of 5)
Încarc...
.

Galerie Foto

.

  One Response to “Paris – Ultima zi plina de surprize si amintiri (4/4)”

  1. Ce sarcasm vesel ai! Imi plac oamenii care apreciaza poticnirile si care, din suparare se distreaza! Sa mai faceti calatorii din astea, ca ne prind bine si noua, cititorilor!!!
    Next one?

Cristi si Diana