Feb 082013
 
Articolul asta m-a lasat receHmm.. se putea si mai bineInteresant articolulMi-a placut mult de totExcelent (1 votes, average: 3,00 out of 5)
Se încarcă...

Ți-am rămas dator anul trecut cu prezentarea plajelor din Saint Tropez pentru că dacă îți aduci aminte am ajuns până acolo și am orbecăit ca mamelucii prin oraș fără să știm că plajele sunt în afara localității. Ei bine, de data aceasta ne-am documentat și am plecat chitiți să ne bucurăm de ritmurile de dans ale faimoaselor locuri, chiar dacă suntem deja  în luna Septembrie.  Ca și anul trecut, plimbarea din acest week-end o facem tot cu Programatorul, care între timp a devenit șef și cu Micuța Japoneză. Ia zi barosane, Programator Șef, pe unde ne duci tu să ne faci cinste că în curând este ziua ta? 🙂

 

 
 

Ținând cont de aspectul menționat anterior, cei doi prieteni ai noștri petrec un minunat concediu în Franța vizitând niște locuri pe care le-am adăugat imediat pe lista noastră de planuri, așa că ei fiind gură cască, ne dăm ca loc de întâlnire San Remo deoarece turul lor se încheia pe undeva pe aproape. Ce frumos a sunat la despărțire: Ne vedem la San Remo peste o săptămână… și iată-ne că suntem pescuiți din faimosul oraș italian, dar nu zăbovim mult pentru că aveam rezervarea făcută în Nisa pentru vineri seara. Știi tu că nouă când mergem pe Coasta de Azur, ne place să stăm la Nisa și de data aceasta am făcut o alegere excelentă pentru că nenea Gino, managerul de aici și cu tanti soția lui, că am uitat cum o cheamă, gătesc un mic dejun excelent. Dar până la micul dejun, ia uite ce priveliște ne-a oferit hotelul ”Le Panoramic” atât seara cât și dimineața.

 

 

 

 

 

 

Așaaa.. dar să nu uităm de ce am plecat de acasă da? Am plecat să descoperim plajele din Saint Tropez, dar nu numai atât, mai avem o surpriză. De fapt surpriza o are Micuța Japoneză pentru scumpul ei soț a cărei zi de naștere este în weekendul acesta dar el nu știe nimic așa că șșșșșșș…. I-a pregătit o …. Hmm.. de fapt nu îți zic că știu că nu te poți abține și îi zici… îți spun mai în colo. Ia uite… păi cine o mai dezlipește pe Diana din terasa asta panoramică acum?! Este visul ei să stea cu o carte în mână și să admire așa priveliștea și natura. Hai.. hai că și la hotelul ”Les Jardins De Sainte-Maxime” din localitatea cu același nume o să avem o priveliște superbă că așa arăta în poze.
 

 

Hai la plajăăăăăăăăăăăăăăă….. că m-am copt de cald în mașină… Hai repede că am ajuns la plaja Pampelonne dove le ragazze sono fuori di melone cum se zice pe ”italienească” (adică unde fetele își fac de cap). Dar fetele noastre sunt cuminți și liniștite că na, zic ele că sunt măritate și responsabile dar noi zicem că eram în afara sezonului așa că nu prea era atmosferă ca să-ți faci de cap. Asta se vede și din șezlongurile mai mult libere și la prețuri mai mult decât accesibile și nu 50 EUR pe zi cum citisem noi înainte. Bine, nu te aștepta că a fost ”moca” dar totuși ”suportabil”.
 

 

 
 
Aaaaa… și ce suportabil este aici pe șezlongul acesta cu saltea moale de burete așezat la nivelul solului ca să simți bine briza mării. Avem parte de o vreme perfectă și să știi că am făcut bine că am venit în extra-sezon pentru că i-am evitat pe cei peste 30.000 de turiști care vin aici anual și am putut să ne bucurăm în liniște de frumusețea plajei al cărui renume a făcut cunoscută localitatea Saint Tropez despre care ți-am povestit mai multe anul trecut. Și apa era caldă, și cocktailul excelent de vreme nu mai vorbesc iar muzica te făcea instant să te ”bâțâi” chiar așa stând tolănit la soare. Offf.. dar babalâci mai suntem… hai la un dans pe plajă zice Diana… dar cererea ei nu are prindere la public ci decât la doi pescăruși care se încăieraseră pe o coajă de pâine și se certau dansând de colo colo.
 
 

Programatorul Șef, spirit aventurier, are chef de explorat și îmi propune să mergem să vedem dacă putem închiria niște ski jet-uri ca să verificăm și ce ”scoruri” sunt pe aici. Vrăjeală… un mod mai elegant de a zice hai să vedem dacă sunt ga… centre turistice pe plajă! 🙂 Bine omul chiar vroia să vadă ski jet-uri doar eu m-am gândit la prostii. 70 EUR pentru un sfert de oră?!?! Să vă duceți să vă împușcați băi că de banii ăia mâncăm la prânz, pentru că ne interesaserăm înainte și cam pe la suma respectivă se învârtea o masă în doi unde mănânci 2-3 buruieni, în stilul caracteristic francezilor.
 

Frumoasă plaja, gata, acum am văzut-o și putem să plecăm liniștiți. Sincer a avut un alt efect văzând-o după ce le-am văzut pe cele din Sardinia dar îți spun sincer că ne-a impresionat aproape la fel de mult și nu este cu mult mai prejos decât cele din Maldivele Italiei. Hai să mergem să ne luam camera la hotel și mai apoi ieșim la plimbare prin Saint Maxime.
 

 

Am stat cam 4 ore la plajă, numai bine să prindem un pic de bronz și să ne relaxăm în valurile mării Mediterane și să savurăm un…. Hei… ce este chestia aia neagră pe plafonul mașinii?! Ne mai apropiem un pic pentru că nu îmi venea să cred… Da… chestia aia neagră este chiar el, telefonul meu pe care îl uitasem când plecaserăm de la mașină și se pare că, având mâinile ocupate, m-am gândit să-l las temporar acolo. Temporar nu prea a stat că trecuseră ore bune dar totuși se pare că a fost cuminte și nu a vrut să se ducă cu nimeni și a stat acolo în soare de făcuse condens și i se înnegrise ecranul. Remarca noastră imediată a fost că: și la noi s-ar fi întâmplat la fel! 🙂
 

Acum că am recuperat telefonul, sunt atent să nu îmi las capul prin grădinile hotelului din Saint Maxime, pentru că la cât de frumoasă este zona, ne pierdem rapid în visare. Ne-a plăcut foarte mult arhitectura peisagistică dar și amabilitatea și ospitalitatea personalului.
 
 
Hai măi? Vrei să știi de ce surpriză a avut parte Programatorul Șef? Ei bine… îți zic doar atât… Ești în Monte Carlo, că ne întorceam spre Milano, în față la faimosul casino, de fapt undeva un pic mai jos, la frumoasa curbă pe care o vezi la cursele de Formula 1. Bun! Și acum ce crezi tu că ți-ar mai lipsi ca să faci peisajul desăvârșit?! Hmm.. nu știi? Îți zic eu ! Un Ferrari! Păi și dacă soția ți-ar spune că Ferrariul acesta argintiu este al tău, măi domnule Programator Șef, ce ai zice? Băăă… stai că nu de tot, doar o jumătate de oră, de fapt 45 de minute pentru că Ferrariul rezervat era roșu și cum ăsta nu este așa, ca să nu te superi, mai primești un sfert de oră în plus să-i daaaaaaaaaaaaaaaai… Pa paaaaa….. sper să ne vedem că a plecat glonț împreună cu nenea însoțitorul… 160.. 200… 240.. frânăăă… cameră… 130… 200.. da.. da.. de km pe oră…. Wooooowww… parcă îl și auzeam cum urlă pe domnul Programator Șef.

 

 
 
De fapt ni-l închipuiam noi pentru că degeaba am încercat să-i ajungem cu mașinuța noastră că nici măcar urma de praf nu am mai apucat-o, așa că de oftică, am plecat și noi pe coastă să ne plimbăm și să facem câteva poze. A fost relaxant weekendul și foarte odihnitor și acum putem să zicem și noi, și tu, că am văzut împreună cea mai faimoasă plajă din Saint Tropez. Ne auzim data viitoare că m-a întărâtat domnul Programator Șef și mi-a crescut adrenalina. Trebuie să o temperăm cumva…. Hmm… 

Articolul asta m-a lasat receHmm.. se putea si mai bineInteresant articolulMi-a placut mult de totExcelent (1 votes, average: 3,00 out of 5)

Se încarcă...

.

Galerie Foto

 
 

  One Response to “Actualizare: Saint Maxim şi Saint Tropez”

  1. Dacă nu e acolo și Louis de Funes cu jandarmii lui, tot degeaba… 😀

Cristi si Diana