feb. 192013
 
Articolul asta m-a lasat receHmm.. se putea si mai bineInteresant articolulMi-a placut mult de totExcelent (2 votes, average: 3,50 out of 5)
Încarc...


A-dre-na-li-năăăăăă… A-dre-na-li-năăăă…. Strigam de azi dimineață în timp ce Diana se machia de zor. Adrenalinăăăă…… Ce ai mă, ai mâncat de pe jos, mi se adresează cu un sarcasm inconfundabil soțioara mea. Ignor replica răutăcioasă și îmi continui melodia de mi-o compusesem în cap. Eu sunt gata de aproape o jumătate de oră și mă plimb prin casă ca să nu o iau razna. Haaaaai Grigoresculeeee!!! Mai pictezi mult acolo? Ia uite ce ”acuarele” Clinique are pictorița mea. Avem vopsele dă firmă… măi măi ce să ne mai facem. Mai bine te-ai duce și ai aduce mașina decât să mă stresezi aiurea, vine următoarea replică la fel de dulce ca și prima. Bună idee…. Hai.. te aștept jos că abia aștept să mergem la Gardaland!
 

 

Măi, suntem împreună în Italia de vreo 3 ani iar eu de vreo 5 și, niciodată nu am apucat să mergem și noi la faimosul parc de distracții de lângă Verona pentru că de fiecare dată când ne venea nouă ideea, parcul era închis fiind în afara sezonului. Ei bine și de data aceasta era să se întâmple la fel și noroc că m-am uitat pe site și am văzut că este ultimul week-end din sezon așa că am decis să mergem neaparat. În această aventură suntem cu o mulțime de prieteni cărora îmi este greu să le inventez nume, mai ales că unii dintre ei sunt prieteni ai prietenilor și nu-i cunosc prea bine așa că o să mă limitez la aventurile mele și ale Dianei.

 


Diana nu este ea prea mare amatoare de senzații tari dar a venit așa mai mult pentru mine. Auzi… ziceam că acesta este ultimul week-end când este deschis nu? Așa și? Dacă ți-am spus nu puteai să ții numai pentru tine. Uită-te și tu acum câta coada este la ieșirea de pe autostradă. Să o crezi tu că eu ies pe aici… prefer să mai merg 20 de km și să ies mai sus decât să stau agitat în mașină ca o sticlă de cola la soare. 
 Welcome (Bine ați venit) zice indicatorul de la intrare și îi răspundem și noi că bine l-am găsit, nerăbdători fiind ca să vedem ce senzații tari experimentăm astăzi. Odată intrați avem de ales între 2 tipuri de bilete: unele mai lejer așa și altul mai de senzații extreme. Eram tentat să-l iau pe ăla de țipete și urlături dar după ce le-am văzut fețele celor care coborau am zis că e mai bine să încep mai lejer. Și lejer am început, cu un colac imens de 8 persoane unde stăteam toți pe niște scaune și pluteam pe un râu în jos izbindu-ne de pereți în stânga și în dreapta. Faza mișto este că de pe o parte a pereților se prăvăleau peste noi cascade învolburate în așa fel încât toată munca lu’ Grigorescu de azi dimineața s-a dus pe apa sâmbetei (că sâmbăta era oricum) atunci când și-a luat o fleașcă peste nas! 🙂 ha ha haaaa… Frumos la Jungle Rapids aici nu? 🙂 Hai nu mai face bot că te usuci repede! 🙂

 


Gata, deja i-a ajuns și acum cică vrea să meargă în Volaplano. Ăsta este un fel de șină suspendată la înălțime pe care merge, cu uluitoare viteză de 2 km pe oră, un trenuleț plin cu puștiulici de maxim 3 ani. Și ea vrea în Volaplano auzi. Hai mamaieeee.. hai la adrenalinăăă!!!  Și pentru adrenalină așa mai moderată mergem la Mammut adică un fel de rollercoster în interiorul unui munte și al unei așa zise mine părăsite. 

 
 Aaaaaaaaaaaa… ce viteză prinde mamutul acesta de trenuleț că abia mă țin în scaaaaaaaaaun… Zbang! viraj brusc la dreapta de era să zbor peste bord… zbang! viraj la stângaaaaaaaaaaaa…wwwwwooooooooaaaaaaa….. ne învârte așa vreo 10 secunde de mi-au rămas creierii la etajul superior… wum… sare și noroc cu bara de protecție că dacă nu luam fildeșii ăia de sus fix în măsele și acum urcăm… urcăm… urcăm… și mă uit la Diana care era cu fața în jos și cu ochii închiși și mă întreba dacă mai e mult că nu mai vreeaaaaaaaa……aaa….a.a…… iar coborâm în viteză de mi-a ajuns inima-n cerul gurii de la mișcarea asta! 
 


Gata! Gata… mi-a trecut și de adrenalină și de tot iar Diana tremură precum cățelul la vaccin. Gata… ne plimbăm agale să ne liniștim și poate mâncăm și noi ceva. Între timp câțiva prieteni au mai explorat diverse aparate care mai de care mai ciudate cum ar fii Sequoia Adventure unde coborai cu capul în jos sau Magic Mountain unde te învârteai de te luau toate amețelile. Dar nouă ni s-a luat. 

 

 

Maxim mai putem acum doar să ne dăm în ceșcuțele care se învârt în mod haotic ai zice și apoi un pic cu bușteanul pe așa zisul Colorado River. Oricum nici dacă am fi vrut să ne dăm în mai multe nu am fii putut pentru că erau niște cozi de așteptai și câte o oră uneori. Mai ales la faimoasele Raptor și Blue Tornado. Băi oricâtă nevoie de adrenalină aș fi avut eu, în așa ceva nu mă dau. Este ca și cum te-ai arunca în gol de la etajul 10, cred, că încă nu am încercat senzația și apoi când te apropii de pământ ți se schimbă brusc direcția și ești întors cu picioarele în sus, cu capul la dreapta, mâinile în pământ de atunci când ajungi la coborâre te pipăi să vezi dacă ai toate organele la locul lor. Nu mulțumesc! Prefer să-mi păstrez stomacul la locului lui și picioarele pe pământ și Diana împărtășește din plin această idee așa că stăm la baza drăcoveniei de Blue Tornado și fac poze pe modul rapid și râdem să ne spargem de moaca ălora de erau în cădere liberă. 

 

 

 


Tot plimbându-ne noi așa dintr-o parte în alta pe la chestii mai ușoare, ca să reușim să păstrăm totuși mâncarea, se așterne ușor ușor întunericul peste strigătele de bucurie dar și de disperare ale miilor de copii care veniseră să se bucure de ultimul week-end de pe 2012 de la Gardaland. Ar mai fii fost câteva locuri de văzut dar pofta de adrenalină dispăruse deja de la prânz pentru mine iar pentru Diana nici măcar nu existase așa că de comun acord decidem că cel mai bine ar fi să mergem și să ne relaxăm până noaptea târziu în apele termale de la Vila dei Cedri. Știi tu, că ți-am mai povestit de locul ăsta unde poți să te bucuri de o oază de apă caldă fix în mijlocul naturii, printre copaci și palmieri de nu îți mai vine să ieși din bazin. 

Bălăceală plăcută și rămâi prin zonă că o să revenim aici dar data viitoare pentru aer proaspăt de munte și admiratul lacului Garda de la înălțime. 


 Articolul asta m-a lasat receHmm.. se putea si mai bineInteresant articolulMi-a placut mult de totExcelent (2 votes, average: 3,50 out of 5)
Încarc...
.

Galerie Foto

 

  4 Responses to “Adrenalină la Gardaland”

  1. Experienta inedita 🙂 Super fun, atat pentru adulti cat si pentru copii.
    Hahhah, eu cand am fost m-am dat doar in Jungle Rapids. A fost maxim de adrenalina de care am avut nevoie. In rest am stat cu nepoata-mea care avea doi ani atunci in partea pentru copii, la copacul vrajitoarei, la Volaplano, si toate smecheriile alea pentru copii sub 5 ani 🙂 Trebuia sa o trimiti pe Diana cu noi nu sa o cari cu tine la vanatoare de adrenalina.

  2. Imi vine sa folosesc o replica din filmul “Arma mortala”…nu stiu a cat-a parte. Spunea Danny Glover: “I’m to old for this shit…”ori de cate ori nebunul de Mel Gibson il mai baga in vreo incurcatura..
    Asa si eu… cred ca nici nu m-as fi uitat la “adrenalinele” alea..daramite sa mai si platesc si sa stau la coada ca sa fac tot posibilul sa mi se amestece gandurile…Sunt de partea Dianei.. Pacat de machiajul de dimineata.. Am citit ca ati si mancat…Scuze de intrebare: a apucat sa se digere ceva????? Sau mancarea a avut aceiasi soarta ca si machiajul Dianei??????

    • Replica ta se potrivește perfect NASULE. Chiar că eram prea ”old for that shit” 🙂 Îți spun sincer că ție ți s-ar fi făcut rău doar uitându-te. Legat de mâncare, să știi că după ce am mâncat am stat cuminți o perioadă, tocmai ca să se ”digere” 🙂

Cristi si Diana