nov. 302013
 

2013-05-05-21-16-16-19.JPG

Hai bună dimineața. Ei bine uite că astăzi ne-am hotărât să te luăm cu noi într-o frumoasă aventură… așa zicem noi că e frumoasă, ne spui tu la sfârșit. Ei bine, astăzi am plecat să facem turul Italiei. Adică ne-am luat vreo 10 zile libere și ne ducem să ne luăm Arrivederci de la țara care ne-a găzduit în ultimii 3 ani pe noi și în ultimii 5 ani pe mine. Cu ocazia aceasta o să reușesc să-ți povestesc și despre câteva locuri minunate în care am fost de multe ori dar nu am apucat să scriu până acum.
  
nov. 252013
 

 Stresa_LagoMaggiore_Italia89.jpgÎți mai amintești măi simpaticule că acum ceva timp, când ne întorceam noi din Paradisul Schiorilor adică de la Zermatt că ne-am oprit undeva pe marginea unui lac unde a fost prima dată când am văzut palmieri cu zăpadă pe ei. Ei bine dacă îți amintești să știi că eram la Citta di Stresa și nu, nu este nimic aici care să te streseze ci din contră este unul dintre cele mai liniștite și mai pitorești locuri din Italia la baza lacului Maggiore.

  
În Stresa (se citește Streza) am venit multe weekenduri la rând așa că am putut să admirăm, fotografiem și să explorăm în fiecare anotimp faimosul oraș al burghezilor de odinioară. Orașul s-a dezvoltat mult la începutul anilor 1900 când a fost construit un tunel feroviar prin Alpi, tunel care a adus Elveția și Germania mai aproape de frumusețile Italiei.