oct. 312014
 

2013-05-05-21-47-30-21.JPGBună searaaaaa…. ce mai faci? Știi ce zi este astăzi? Ei bine azi este 1 Mai 2013, da știu, sunt foarte în urmă cu povestitul dar asta o să-i dea o notă aparte amintirii pentru că o să o retrăiesc acum din nou alături de tine. Cum îți povesteam în ultima postare, azi venim dinspre Castellabate, orășelul acela care a fost ales de regizorul Luca Miniero pentru a exemplifica tradiționalismul și obiceiurile pure, precum și diferențele importante ale celor ce locuiesc în Sudul Italiei față de cei din Nord.

 

Pe drum am dat un telefon să anunțăm că ajungem mai devreme decât indicasem, adică la ora 16 și nu la 18 și se pare că acest telefon l-a debusolat total pe Riccardo care o ‘ardea’ și el liniștit la malul mării și acum trebuie să-și întrerupă programul ca să vină să ne cazeze pe noi.

 

aug. 312014
 

DSC_0698.JPGBună dimineața! Încep această poveste parafrazând titlul unei frumoase comedii italienești pe care ți-o recomand cu căldură: „Benvenuti al Sud”. Am ales acest nume tocmai datorită faptului că dacă ajungi în Italia, merită să ajungi și în sudul ei, să vezi altfel de oameni, alt ritm, alte obiceiuri, altă viață pe scurt.

 

 
Plecăm de dimineața din Matera, după micul dejun, dar nu apucăm să mergem prea departe deoarece Dianei i se face un pic rău și suntem nevoiți să tragem pe dreapta și să stăm până își revine. Ușor, ușor crește bebelina și își face simțită prezența mult mai des ca până acum.

Continue reading »

iul. 292014
 

2013-05-05-21-36-57-10.JPGDupă cum îți spuneam, azi am dat o tură rapidă prin Matera, adică în provincia Basilicata iar ca să mergem la mare și să ne bucurăm de a doua parte a zilei trebuie să ne întoarcem spre Puglia, unde sunt cele mai frumoase plaje. Fiind totuși la o distanță considerabilă, nu ne mai ducem până în Otranto și nici nu mergem spre tocul cizmei, adică spre Gallipoli (cea mai frumoasă plajă din Puglia) ci hotărâm să mergem pe lângă Taranto.

 

Continue reading »

iul. 202014
 

2013-05-05-21-39-08-48.JPGAșaaaa… astăzi este duminica Floriilor, anul 2013 și după cum îți spuneam veneam din Otranto și ne-am hotărât să mergem spre orașul Matera., oraș renumit datorită faptului că a fost săpat direct în stâncă. E adevărat că am luat o carte cu istoria orașului dar ne-a fost lene să citim toate detaliile. Am dedus totuși că aceste locuințe au fost săpate și construite direct în stâncă.

 

Deci, să-ți povestesc, am ajuns seara, foarte obosiți și cu o durere extraordinară de cap. Când mai aveam 200 m până la hotel, surpriză, strada era închisă. Bineînțeles că am aplicat stilul bucureștean și am ignorat semnul cu accesul interzis, am ocolit bariera și am parcat în fața hotelului. 🙂

Continue reading »

mai 052014
 

2013-05-05-21-29-08-40.JPGBună dimineața măi cititorule. Uite noi ieri mergeam pe malul mării Adriatice, atunci când am fost în Alberobello și înregistram memoriile zilei anterioare iar când am văzut ce frumoasă este marea în stânga noastră am hotărât că trebuie neapărat să ajungem pe malul mării așa că am renunțat la vizita frumosului oraș Lecce iar ca să nu fii supărat, am ales ca destinație pentru ziua de astăzi, cel mai estic orășel al Italiei, cel puțin așa ne-a fost prezentat de Don Pinno. O să afli tu pe parcurs și cine este acest simpatic domn.

mai 032014
 
multumimBuna dimineața 3 Mai 2014! Azi este o zi specială în primul rând pentru că soția mea împlinește o frumoasă vârstă, nu spun cât 🙂 și în al doilea rând pentru că astăzi se împlinesc 3 ani de când am scris prima dată pe blog. Ar mai fi și pentru că numai ce mi-am revenit dintr-o operație nu chiar plăcută unde am avut parte de un anestezist dob… nu prea priceput 🙂 așa că am revenit cu chef de scris. Băi dar 4 zile mi-a luat să-mi opresc tahicardia… Bătea inima numai la 150 și dacă mă luam după el mă apucam să iau pastile de glandă că cică de asta este așa…. mai eram și la o clinică de renume. Eu cred că s-a angajat pe pile: RUȘINICĂĂĂĂ! 🙂
 

 

Așa, înainte să încept să aștern povești (am vreo 20 ca să ajung ‘la zi’)  nu vreau să uit să-ți multumesc pentru că te-ai numărat printre cei aproape 13.000 de utilizatori unici și m-ai susținut activ prin comentarii, lectură și like-uri, chiar dacă eu am fost un pic mai leneș în ultimul an. 🙂 
 

  Continue reading »

mart. 082014
 
DSC_0390.JPGAh, ce bine ne-a prins pizzolino ăsta. Suntem super odihniți acum. Bă! Am tras un pui de somn asta înseamnă pizzolino 🙂 Suntem numai buni acum de plecat la explorat orașul Bari că era deja a doua seară aici și încă nu îl văzusem. 

 

 

Doamna soție normal că vrea cu mașina, eu parcă aș fi vrut pe jos… Hmm.. mă uit pe Google Maps și văd că sunt 4 km până în centru, dus-întors. Aaa, zic, un fleac, hai să mergem ….. Nu apuc să-mi termin fraza că sprânceana ridicată a Dianei și expresia feței „ai mâncat stricat băiețică?” mă face să schimb cuvintele și să hotărăsc eu, ca un bărbat ce sunt, că mergem cu… mașina! 🙂

 

 

Continue reading »

feb. 042014
 
2013-05-05-21-24-34-47.JPGBună dimineața măi copii. Astăzi este 28 aprilie 2013.. 27 bă, îmi zice Diana. Nu-mi permit să-mi contrazic soția mai ales că astăzi sunt Floriile în România și deci ea știe mai bine. În Italia astăzi nu este nimic special dar noi facem să fie o zi specială astăzi și te ducem într-un loc minunat, un loc patrimoniu UNESCO.

 
Pentru această călătorie trebuie să fii la fel de harnic ca și noi, care ne-am trezit ca niște moșuleți cu o oră înaintea ceasului. Off, dacă de la 30 de ani facem așa, oare când o să avem 60 ce o să facem o să ne trezim de la 4?

 

 

  Continue reading »

ian. 182014
 
2013-05-05-21-18-32-1.JPGAaaaa… Bună dimineața mare… bună dimineața soare…bună dimineața Ancona! Da, am reușit într-un târziu să ajungem la hotelul nostru situat pe un domeniu de vreo câteva hectare, undeva deasupra orășelului Portonovo.  

Priveliștea este spectaculoasă, spre deliciul Dianei care se proptește în balcon și nu mai vrea să se miște de acolo. Doar mațele care ne ghiorțăiau de foame reușesc să ne convingă să coborâm la micul dejun.  

După cum îți spuneam data trecută, hotelul nostru nu se află chiar în Ancona așa că avem prilejul să vedem cum soarele răsare din mare dar nu o să mai putem să vedem cum apune tot în mare pentru că o să plecăm pe la prânz. Aici unde suntem noi, in partea de vest avem doar o livadă de pomi și o pajiște pe care o să facem câțiva pași imediat ce terminăm micul dejun.