Iul 292014
 

2013-05-05-21-36-57-10.JPGDupă cum îți spuneam, azi am dat o tură rapidă prin Matera, adică în provincia Basilicata iar ca să mergem la mare și să ne bucurăm de a doua parte a zilei trebuie să ne întoarcem spre Puglia, unde sunt cele mai frumoase plaje. Fiind totuși la o distanță considerabilă, nu ne mai ducem până în Otranto și nici nu mergem spre tocul cizmei, adică spre Gallipoli (cea mai frumoasă plajă din Puglia) ci hotărâm să mergem pe lângă Taranto.

 

Astăzi m-am trezit, ca de obicei, înaintea Dianei și am ‘pierdut’ un pic de timp căutând plajele conform metodei noastre consacrate și anume ne uităm pe Google maps și unde vedem cele mai albăstrii zone înseamnă că acolo sunt plajele de vis. Metoda aceasta am aplicat-o cu succes și în Sardinia.

 

 

Principiul a funcționat și acum și am ajuns undeva mai jos de Taranto unde plaja este SUPERBĂ… primul contact cu culoarea de smarald, safir și toate nestematele posibile, albăstrii, verzi, etc, ne face să ne dăm jos din mașină și să ne cocoțăm pe niște stânci să facem câteva minunate poze, ia uite:

2013-05-05-21-36-58-21.JPG

 

Mergem mai departe pe malul mării până ajungem la plajele acelea de le văzusem din satelit, adică plaje cu nisip, lungi, pustii… băi: nu era NIMENI.. nimeni, nimeni, nimeni. Doar noi 2, locul ideal unde să stăm romantici și să ne bucurăm de razele soarelui… DUPĂ ce mâncăm da? Este ora 15 totuși, păi se poate?

 

 

DSC_0634.JPGLa această oră, în caz că nu știai din ce ți-am mai povestit eu, în Italia mănânci un ‘C’ pe ‘B’ și scuză-mi limbajul. Știi ce-i ăla Cî pe Băț da? Adică nu mănânci nimic pentru că este totul ÎNCHIS.
Închis, închis, închis. Ne oprim la cel puțin 10 bărulețe și restaurante și ba sunt închise, ba nu e bucătăria deschisă, ba nu e sezonul ba, ba , ba… BĂĂĂĂĂĂ… nouă ne este FOAMEEE!

 

 

Vedem un indicator cu un supermarket într-un orășel și punem GPS-ul să mergem acolo, măcar să facem 2 sandwich-uri și să le mâncăm romantic pe plajă alături de un cico. Băi, tu ai văzut vreodată un Ghost Town, adică un Oraș Fantomă pe românește? Ei bine nici noi, până acum. Totul închis.. e Lunea nu Duminca da? Oamenii ăștia din ce trăiesc? Nu era nimic.. doar câteva baruri unde puteai să bei o cafea, un cognac sau un rom .. păi ce? Trebuie mâncare? Tragem o poză să bifăm pe hartă și locul acesta și ne urcăm în mașină bosumflați și cu urechile lungi de foame.

 

 

2013-05-05-21-36-58-26.JPGRevenim pe drumul spre plajă și după ce ne învârtim ca oile căpiate vedem ca era deja ora 16:30 și lăsăm balta ideea de mâncare gătită. Woww.. stai.. magazin. Intrăm și găsim biscuiți, chips-uri și alte prostii… Păi ce să facem, luam și din ăstea dar unde este vânzătorul? Nu e nimeni, normal, așa că mă duc să-l caut. Francooo, Marcoo, Giovanniiii bă, careva ești pe aici? Nimic. Mda, ia să vedem, chipsuri 1 EUR, ok, luam 5, biscuiți 1,5 EUR.. hmm luam 2, apă 1 EUR, luam 2…. Bă, unde este ăsta?! Asta e, ne servim de pe rafturi și ii lăsăm banii pe tejghea și plecăm. Incredibil, dar măcar avem ingredientele potrivite pentru o masă alla ‘Junk‘ Chef pe malul mării. Eu mă întind direct ca porcul în nisip iar Diana pe eșarfă pentru că am fost suficient de inteligenți ca să nu ne luăm prosoapele de plajă de la hotel.

 

 

Mă bag un pic în apa rece dar nu puteam să nu zic că nu am făcut baie în marea Ionică și apoi stăm o oră și jumătate și ne bucurăm de razele nu prea fierbinți ale soarelui. Suficiente cât să ne dea prima coloratură din această vară. Și stând noi așa pe malul mării, ia uite cine trece pe lângă noi oferindu-ne o superbă priveliște!

2013-05-05-21-36-58-32.JPG

 

DSC_0606.JPGGataaa, ne întoarcem la hotel pentru că eram lihniți efectiv! Azi am mâncat biscuiți… Vezi, știu eu de ce mănânc bine dimineața! Ajunși în oraș, revenim la restaurantul din seara anterioară și mâncăm ceva specific zonei pentru că, chiar dacă nu mai puteam de foame, nu mai aveam chef să băgăm iar pizza. Oricum, până a venit mâncarea am golit 2 coșuri de pâine, noi și noul nostru prieten din seara aceasta, un cățel care stătea fix lângă mine și se uita în gura noastră. Nu ai cum să mănânci și să-l ignori, așa că masa din această seară o luam în compania lui Ham Ham. Nouă ne-a plăcut de minune dar și el se lingea pe bot de la friptura și oasele mele… ăă.. la ce am mâncat mă refer 🙂

 

 

Cam atât cu Matera și plajele din Sud și bineînțeles ca prin cuvintele mele nu am reușit să-ți descriu nici măcar o mică parte din atmosfera, obiceiurile și frumusețile de aici, de aceea te invit la explorat pentru că merită. Din România știu că sunt zboruri directe spre Bari. Acum te las și ne auzim mâine pentru o experiență în cadrul altui film faimos în Italia și anume ‘Benvenuti al Sud’, dar despre asta vorbim mâine.

 

 

Galerie Foto

 

 

Cristi si Diana